vrijdag 31 mei 2013

Jong geleerd, is oud gedaan!

Gisteren viel hier het tijdschrift van het Quiltersgilde binnen. Behalve die super leuke bijlage met 4 quilts (waarvan ééntje van quiltjuf) stond in het blad ook een leuk idee hoe je heel simpel een stoffen tasje op kunt pimpen.

Toen DD dat in de smiezen kreeg, de beschrijving bestudeerd was (toch handig, kunnen lezen) duurde het niet lang voor ze de tassen-bak indook. Lelijk tasje gevonden, dus... op naar een stapeltje stofjes! Nou is mama ook niet vies van een leuk stapeltje stofjes (maar daarover later meer) dus dat was al een bekend beeld. Mijn bak met vrolijke lapjes werd open getrokken, en de Paarse Lapjes, die gingen het worden!

Ondertussen dook ik onder de zolderschotten op zoek naar mijn oude kindernaaimachine. Gevonden, geprobeerd, maar... op vier batterijen doet zo'n ding het toch niet echt lekker meer. En het is nog wel een Singer! Bij elke verdikking slaat de naald vast. Wel een hoop sentiment, dat wel... Ik herinner me weer hoe Geweldig! ik het vond om achter een Echte Naaimachine te zitten.

Dus, vandaag reepjes gesneden van de paarse lappen, en daar ging ze... achter mijn supersonisch computergestuurde Husqvarna.
Het allereerste stukje een beetje te snel en scheef, maar toen had ze de slag meteen te pakken!

 Zélf spelden natuurlijk en... naaien maar weer! Steekje voor steekje!


Iemand ervaring met kindernaaimachines? Of zal ik haar toch maar op die van mij haar gang laten gaan? Ik heb al wel gezocht naar kindermodellen... 
Het eindresultaat van deze tas is nog niet in zicht, maar dat mag ze natuurlijk ook nog even showen!

O ja, en mama, die was ook niet vies van lapjes:


Huh? Liggen die nu op dezelfde manier gestapeld als deze?


Eh ja! Dat klopt! De 'selectie' is gewijzigd en nu definitief! Want na een dag of wat zaten de geselecteerde lapjes al weer terug in hun oorspronkelijke bakjes. Echt even niet mijn stijltje geloof ik. Ik zie in de Ursula's wel een mooie quilt voor op de bank. Zo'n lekkere warme... in Warme Tintjes. Of zijn Japanse stofjes eigenlijk niet warm? In elk geval Vergrijsd.

Dus is het bakje (minder rijkelijk, dat wel... je moet ergens beginnen) gevuld met:

Er zit zeker genoeg in hoor. Hoe groot deze quilt gaat worden, daarvan heb ik nog geen idee! (en het grappige is, sommige lapjes komen uit de Nearly Insane en sommige nieuwe kan ik er weer in verstoppen).

Ik ga er zo maar eens mijn tanden schaar in zetten... wordt vervolgd!

Fijn zonnig weekend!
Nathalie

woensdag 29 mei 2013

Een jaar lang mandjes!

Het ging bijna als vanzelf voorbij: een jaar lang werken aan de mandjes. In de afgelopen dagen realiseerde ik me dat ik nu toch al wel een jaar aan deze quilt aan het werken ben. En is het eind in zicht? Nog lange niet, nog lange niet! Dus, op woensdag 'mandjesdag' maar eens een update van mijn mandjesproject.

Hoe ver staat het dan wél met deze mooie oudjes? Om precies te zijn: Zo Ver!


Het mandjesaantal staat op 10 af van de 22 die er in deze quilt gaan. Het middendeel is al best ver... nog 3 hoeken moeten voorzien van vlinders en een figuur. Dan worden de randen nog opgevuld (het origineel van deze quilt was ook goed gevuld, dus wil ik dat bij deze ook doen.) Er zijn 17 sterretjes gemaakt (en 3 nine-patch blokken) maar die 17 sterretjes gaan er 4x33 worden... da's volgens berekening 132 stuks.

Even wat blikken van dichtbij:



Dus... Werk aan de Winkel! Hup, aan de slag! Mijn planning was 2 jaar voor deze top (dat was voordat ik die sterretjes verzon, hihi) en ik denk dat het lastig wordt om dat te gaan halen. Niet dat dat erg is, toch? En ondertussen werk ik ook nog aan twee andere tops, want de Nearly Insane én de Winding Ways heb ik ook nog onder handen. Geen strenge deadlines voor mezelf dan maar! Gewoon lekker verder knutselen aan al dat moois!

Ik ga zo maar eens wat vlinders en hoekblokjes voorbereiden.
Fijne week verder!
Liefs, Nathalie

zondag 26 mei 2013

het is een vroege zondagochtend

maar ons huis is al helemaal wakker. Natuurlijk, met twee relatief jonge kinderen (5 en 7) is er nog geen sprake van uitslapen... Niet dat dat erg is, want ik was toch al wakker!

Dus, hup, uit de veren! En dan loop ik op de vroege ochtend dit tegen het lijf, het werd gisteravond op de tafel gelegd:

Ach, 't is echt, een Nearly Insane blokje! In geen weken heb ik iets aan deze quilt gedaan! Het quilten stond op een lager pitje vanwege een drukkere periode hier in huis, DD deed haar eerste communie, en er viel van alles te vieren. 's Avonds ook even niet zo'n puf, dus werden er 'alleen maar' 9 blokjes voor de blauw-witte winding ways gemaakt. De teller staat op 9x10 blokjes nu! Verder was ik druk met serviezenjacht op internet en brocantes, ook een leuke hobby!

Maar goed, dit NI blokje... het ligt gezellig naast dit:

Als de lente buiten niet wil, dan halen we die maar in huis!

Dat blokje werd gisteren geknipt, en dochterlief heeft alle stukjes netjes op zijn plaats gepuzzeld. Ze vond het een leuk werkje, en ik vond het ook reuze gezellig! Ook nog super voor de tafeltjes... want, ik heb nu 8x4 witte driehoekjes nodig, hoeveel zijn er dat? En 4x4 vierkantjes voor de hoekjes? 

Een klein detail van een in elkaar gepeuterd stukje (de ster zit er even voor de foto aan gespeld hoor!)


En deze? Die ligt ook al weer klaar!

Gelukkig... geen Echte Quilt Dip!
Fijne week, ik meld me weer wat sneller!

Liefs, Nathalie

dinsdag 7 mei 2013

Nieuw project - of niet?!

In mijn vorig blogje had ik het er al over... Ursula's mosaic.
Inmiddels ook verschenen onder een andere naam in het nieuwe boek van Petra Prins! (Helaas. ik was in Veldhoven, maar het boek was overal uitverkocht! Dat was nou jammer zeg! Dus... ook geen idee van de naam...)

Inmiddels heb ik wel het patroon, en ben ik zelfs al zover dat ik van de 5 onderdelen mallen heb gemaakt (want, balen zeg, nog maar eens een keer, die stempels heb ik dus niet gevonden...). En ... ook al een stofselectie. Die maakte ik gisteravond, met de bedoeling om vandaag eens de schaar in deze doos met lapjes te kunnen zetten:


Ziet er best stoer uit eigenlijk. Ik had ook nog geprobeerd om alleen maar rode/roze/witte lapjes te pakken, maar dat gaf me een te groot herkennings-gevoel met de engeltjesquilt en catootje. De lapjes van de mandjes waren ook een optie, maar zijn wel erg donker...

Dus verder met dit stapeltje. Ik heb even wat op de tafel gestrooid:


En dat geeft dus dit idee. Veel te vlak naar mijn zin, zeker niet Spannend Genoeg!
Wordt dus vervolgd... ga ik eerst braaf verder met wat ik onder handen heb!

Fijne week!
Liefs, Nathalie