donderdag 30 april 2015

WIMmetjes-lijst... met stip op 1

Al jaaaaaaaren Met Stip op 1... rondjes! Dus moet mag het er eindelijk eens van komen? Ben nog steeds op zoek naar echt goede foto's van deze quilt.


Ik weet dat er al een aantal ontwerpsters met deze quilt aan de slag zijn gegaan. De irish circles quilt is gemaakt naar deze quilt. Het is de Jane Pizar Wedding quilt. Haar ontwerp is wel flink strakker dan het origineel, zoals vaker... ik hou erg van het rommelige sfeertje van deze quilt. 

Soms denk ik wel eens... wat maak ik het mezelf toch moeilijk. Waarom volg ik niet gewoon een patroon? Da's zeker zo makkelijk en overzichtelijk... Maar misschien zit de uitdaging voor mij in mijn eigen ding doen en mijn eigen draai geven aan een quilt. Alhoewel ik bij deze juist erg graag bij het oorspronkelijke ontwerp zou willen blijven (iets wat ik bij de oud-engelse mandjes al bij voorbaat wist dat ik dat niet zo doen.)

Aan de slag dus maar. Eerst eens kijken of ik iets op papier krijg.



Ben ik even blij dat ik vroeger toch nog een beetje opgelet heb bij de wiskundeles. En met mijn oude passer, geodriehoek, wat bordjes en schaaltjes (deden ze dat vroeger ook zo?) kom ik vast een heel eind!

Liefs, Nathalie

zondag 26 april 2015

Wat een ruimte!

De ik zie sterretjesquilt-top is af!


En ik vind m zelf erg geslaagd. Zonder patroon, begonnen met de ster-in-een-ster, en toen bleek dat ik de sterren niet af wilde snijden verder verzonnen. Een leuke cheater fabric in de hoeken, en mooie randen met nog meer sterretjes maakten deze quilt af. Ik denk dat ie uiteindelijk op bed zal belanden bij DS.

De rondjes op de witte randen maakte ik trouwens met de perfect circles mallen. Erg handig hoor. Alleen dat strijken met stijfsel heeft me wat hoofdbrekens gekost. Ik heb een paar keer gehad dat de stof zo plakkerig werd dat het rondje onder aan mijn strijkijzer hing. Met als gevolg een bruin rondje wat ik opnieuw moest maken...


Wijs geworden heb ik de keren erna bakpapier gebruikt, dat leg ik dan over de te strijken rondjes en Dan worden ze pas Echt Perfect!


Tja toppie af... dat geeft ruimte! Wie weet wat voor nieuw project ik ga kiezen... alhoewel er ook aardig wat gequilt moet MAG worden. Ik vind het een heerlijk klusje als ik eerlijk ben. Al is de Nearly Insane toch ook weer verwaarloosd door al het haken en werken aan deze top. Dus liggen er nu twee quiltprojecten! Niet erg in mijn geval. Je hoeft helemaal niet na te denken waardoor je rust  RUIMTE in je hoofd kunt maken tijdens het quilten.

En ook buiten hebben we inmiddels prachtige Ruimte erbij...



Laat de zomer maar komen, ik zie me hier wel zitten met een prikwerkje!

Liefs, en een fijne week (en Koningsdag morgen)
Nathalie

vrijdag 10 april 2015

Even druk...

Omdat we druk bezig zijn met het bouwen van een overkapping is het hier even rustig.
Ik zie mezelf straks al helemaal zitten hoor, met quilt- of haakwerkje, maar nu is het even aanpoten.
Tel daarbij een ik-voel-me-niet-zo-lekker gevoel in mijn keel en hoofd, in-en-uit-lopende bouwvakkers voor Koffie, en er komt ineens niet zo veel uit handen. Bovendien liet onze internetprovider het ook voor een weekje afweten.

Dus, kort maar krachtig!

Liefs, Nathalie